Gündem

Tam kapanma olmadan masada tartışılan kararlar!

Salgında hala 50 binin üzerinde olan ve artmaya devam eden koronavirüste 1 yılı geride bıraktık. Kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte artış gösteren vaka sayılarının Ramazan ayında düşürülmesi ve turizm sezonuna hazırlık yapılması adına tam kapanma olmadan masada tartışılan kararlar belli oldu.

Bugün tüm Türkiye merakla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak olan Bilim Kurulu toplantısının kararlarını bekliyor. Uzmanlar vaka sayılarının düşürülmesi adına tam kapanmayı isterken, hükümette tam kapanmanın ülke şartlarına uygun olmayacağı görüşünü savunuyor. Bu kapsamda tam kapanma olmadan masada tartışılan kararlar merak konusu oldu.

MASADA TARTIŞILAN KARARLAR

Tam kapanma olmadan, Ramazan ayı boyunca kafe ve lokantaların kapalı olmasının dışında, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarının devam etmesi, toplu iftar ve sahurların yasaklanması, teravih namazların evde kılınması gibi tedbirlerle vaka sayılarının azaltılması hedefleniyor.

Özellikle kamuda kademeli mesaiye geçilmesi ve özel sektörün uzaktan çalışmaya teşvik edilmesi, şehirlerde kalabalık cadde, sokak ve meydanlara kontrollü geçişlerin yapılması gündemde.

SEYAHAT YASAĞI

Ramazan ayında hareketin azaltılması adına, seyahat yasağının gelebileceği beliriliyor. Vakaların düşmeye başlaması için önümüzdeki 2 haftanın çok önemli olduğu ifade edildi. Mayıs ayının başında turizm sezonunun başlayabilmesi için salgın kurallarına uyum konusunda vatandaşlar uyarılıyor.