Gündem

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Kayıpmaz’dan “Tam Kapanma” açıklaması!

Salgının üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen vakalarda 50 – 60 binlerin konuşuluyor olması herkesi tedirgin ediyor. Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz tarafından tam kapanma açıklaması geldi. Uzman isim, Ramazan’da hareketliliğin azaltılması adına tedbirlerin gündeme geleceğini belirtti.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, bugün düzenlenecek Bilim Kurulu toplantısında Ramazan ayı içerisinde vaka sayısını düşürmeye ve insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek.

RAMAZAN’DA İNSAN HAREKETLİLİĞİNİ AZALTMAK İÇİN TEDBİRLER ALINACAK

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, bugün tüm Türkiye’nin merakla beklediği toplantıdaki kararların Cumhurbaşkanlığı kabinesine sunulacağını ifade ederek “Bilim Kurulu toplantısında ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek. Burada tartışıldıktan sonra Sayın Bakanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinemize sunulacak” dedi.

“RAMAZAN AYINDA EK TEDBİRLERİN GÜNDEME GELEBİLECEĞİ GÖRÜLÜYOR”

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, Bilim Kurulu’nun çok sayıda aşının gelmesi adına çabalarının devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Üretici ülkelerden kaynaklanan sorunlardan dolayı istediğimiz doz şu ana kadar gelmiş değil. Bundan sonrasında inşallah kalan dozlar gelirse biz çok daha fazla aşılamayı yaparken bir yandan da alınacak olan tedbirlerle Ramazan Bayramı’nda şu anda olduğumuzdan çok daha iyi bir konumda olabileceğimize inanıyorum. Ramazan ayı içerisinde de belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceği görülüyor. Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir. Pandemi el birliğiyle mücadele etmemiz gereken bir süreç. Evet devletimiz bazı kararlar alıyor. Biz de vatandaş olarak bu kararlara uymak durumundayız. Yumruk şeklinde selamlama şekli gelişti, burada da fiziki temas vardır ve bulaşma riski vardır. Nasıl el ele tokalaşmıyorsak yumruk şeklinde selam da verilmemeli. Bilim Kurulu toplantısında ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek. Burada tartışıldıktan sonra Sayın Bakanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinemize sunulacak”