Gündem

Üst düzey hükümet yetkilisi açıkladı! Eskisine göre daha sert tedbirler geliyor!

Gelen bir son dakika haberine göre Reuters’a konuşan üst düzey hükümet yetkilisi, Türkiye’de artış gösteren koronavirüs vakalarına karşın, tedbirlerin daha da sertleştirilebileceğinin planlandığını söyledi. Konuyla ilgili adının açıklanmaması şartı ile konuşan yetkili isim, normalleşme döneminin iyi sonuç vermediğini belirterek, Salı günü sıkı tedbirlerin alınabileceğini söyledi. Detaylar haberimizde

Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi Reuters Haber Ajansı’na konuştu. Türkiye’de turizm sektörü öncesinde vakaların düşürülmesi için yarınki Kabine Toplantısında sert koronavirüs tedbirlerinin getirilmesi planlanıyor.

ÖNERİLERE GÖRE HAREKET EDİLECEK

Daha sert tedbirler almak dışında bir çözümün olmadığını söyleyen yetkili, bu akşam düzenlenecek olan Bilim Kurulu toplantısından çıkacak öneriler doğrultusunda hareket edileceğini ifade etti.

HANGİ TEDBİRLER ALINABİLİR?

Yetkili kişi, alınması planlanan tedbirler arasında, şehirler arası seyahat sınırlaması, 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması, spor ve eğlence gibi çeşitli mekanların kapatılması gibi çeşitli tedbirlerin bulunduğunu ifade etti. Aynı zamanda Bilim Kurulu’ndan farklı kaynaklar ajansa yaptıkları açıklamada bazı üyelerin Ramazan ayı boyunca tam kapanma istediğini bu durum olmayacaksa da en az ından şehirler arası seyahatin engellenmesi adına kısıtlama ve şehir içerisinde toplu taşıma araçlarının çalışma saatlerine göre ayarlanmasını istediğini belirtti.

GÜNLÜK 50 BİN ÜZERİNDEKİ VAKALAR TURİZMİ OLUMSUZ OLARAK ETKİLEYECEK

Reuters’a konuşan hükümet yetkilisi, “Plan, turizm sezonu tam anlamıyla başlamadan vaka sayılarını düşürmek. Zira günde 50 binin üzerindeki vaka sayıları, turizmi ciddi şekilde olumsuz etkileyecektir” dedi