Gündem

Tam Kapanma gelecek mi? Bakan Koca’dan açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde vatandaşlar Ramazan ayında vaka sayılarını düşürmek adına tam kapanmanın gelip gelmeyeceğini merak ederken, bu soru dün akşam Bakan Koca’ya soruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma sorusuna, “Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti; Ramazan’da dinlenerek tedbirlere uymayı söylemişti. Bilim Kurulumuz da bu yaklaşımda bulundu. Ek tedbirler konusunda alternatifli önerileri yarın yapılacak Kabine toplantısında sunacağız” diyerek, açıklamasına devam etti.

TAM KAPANMA GELECEK Mİ?

Konuyla ilgili Bakan Koca’nın canlı yayında yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Ramazan’ın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir’ diye genel, kapsayıcı bir şekilde öneri anlamında alternatifli hazırlıklı yaptı. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında kabine toplantısı var. Kabine toplantısında alternatifli önerileri sunmuş olacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüklerini tensipleri halinde açıklarlar”

ALTERNATİF ÖNERİLERİ SUNACAĞIZ

Açıklamasına devam eden Bakan Koca, genel kaplayıcı bir şekilde tedbir ve önerilerin hazırlandığını ve bugün Kabine Toplantısında sunulacağını şu sözlerle ifade etti:

“Bugün Bilim Kurulu özellikle yarından itibaren Ramazan’ın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir diye genel kapsayıcı bir şekilde hazırlık yapıldı. Yarın sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kabine toplantısı var. Bu kapsayıcı alternatif önerileri sunmuş olacağız. O çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördükleri halde açıklarlar.Ramazan ayını çok önemli görmeliyiz. Mutant ve bulaşıcılığın arttığı bir pik dönemi yaşıyoruz. O nedenle yakın temasın son derece önemli olduğunu, yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir duruma girmek durumundayız”

16 NİSAN’DAN İTİBAREN TAM KAPANMA İDDİASI

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda hükümete yakın önemli bir kaynaktan aldığı bilgiye göre 16 Nisan’dan itibaren bayrama kadar tam kapanma önerisinin sunulacağını şu şekilde açıklamıştı: