Ekonomi

İŞKUR’dan üniversitelilere 2.500 TL destek! Başvurular yarın sona eriyor!

Ülkemizde milyonlarca üniversite öğrencisine devlet tarafından destek veriliyor. Hükümet çalışma hayatındaki akademik çalışmaları desteklemek adına yeni bir karar aldı. Bunun üzerine geçtiğimiz ay duyurulan desteklerde başvurularda sona yaklaşıldığı duyuruldu. Bu kapsamda İŞKUR üniversite öğrencilerine 2.500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5 bin TL, doktora öğrencilerine de 7 bin 500 TL destek verilecek.

Başvuruda bulunmak isteyenler için İŞKUR üzerinden merak edilen tüm detaylar açıklandı. Bölüm sıralaması olmayan destekler için başvuruların süresi yarın akşam sona eriyor. Peki, başvurular nasıl yapılacak? İşte İŞKUR desteğinin detayları

BAŞVURULAR 15 MART’TA BAŞLAMIŞTI

Bakan Selçuk 15 Mart tarihinde yaptığı açıklamasında başvuruların 15 Mart’ta başladığını ifade ederek, “Akademik çalışması başarılı bulunan lisans öğrencilerine 2.500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5.000 TL, doktora öğrencilerine ise 7.500 TL destek sağlayacağız. Çalışmalarını sunmak isteyen öğrencilerimiz akademi.iskur.gov.tr adresi üzerinden programa ve başvuru koşullarına ilişkin detaylı bilgi alabilirler” açıklamasını yapmıştı.

AKADEMİK ÇALIŞMA PROGRAMI NEDİR?

Lisans, yüksek lisans, doktora programı öğrencileri tarafından hazırlanacak olan akademik çalışmaları teşvik etmek, çalışma hayatı ve istihdam alanına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir programdır.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, herhangi bir bölüm sınırlaması olmaksızın Akademik Çalışma Programına başvuru yapabileceklerdir.

DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN