Gündem

Son dakika Sokağa çıkma yasağının saatleri değiştirildi!

Çin’de ortaya çıkan ve uzun bir süredir ülkemizi etkisi altında alan koronavirüs salgını kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada sokağa çıkma saatlerinin yeniden düzenlendiğini duyurdu.

Düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında 18.30’da kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren açıklamaları peş peşe sıraladı. Bu kapsamda alınan Ramazan kararlarından biri sokağa çıkma yasağı ile ilgili oldu.

İLK 2 HAFTA KISMİ KAPANMA

Konuyla ilgili canlı yayında açıklama yapan Erdoğan “Ramazan ayının ilk 2 haftasında kısmı kapanma uygulamasına gidiyoruz. Amaç vaka vefa oranlarında kısmi düşüş sağlanmaktadır. Hedeflenen süreç içerisinde istediğimiz sonucu elde edemezsek daha sert tedbirlerin gelmesi kaçınılmaz olacaktır” diyerek, sokağa çıkma yasağının saatlerinin değiştirildiğini duyurdu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ SAATLERİ

Yapılan açıklamada ilk 2 hafta boyunca kısmi kapanmanın olacağını ve sokağa çıkma yasağının saatlerinin 19.00 – 05.00 arasında yeniden düzenlendiği duyuruldu. Bir süredir uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da bu kapsamda devam edecek.