Gündem

Ramazan’ın ilk 2 haftasında kısmi kapanma yapılacak! Kısmi kapanma nedir?

Türkiye merakla Kabine Toplantısı sonrasında alınacak koronavirüs tedbirlerini merak ediyordu. Yapılan açıklamalarda vaka sayılarının kontrol altına alınması için yarından itibaren Türkiye’nin 2 hafta boyunca kısmi kapanmanın etkisi altına gireceği duyuruldu.

 2 HAFTA SONRA YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Yapılan açıklamanın devamında Erdoğan bu toplantıda alınan kararların yarından itibaren 2 hafta boyunca uygulanacağı ve bu durumda da vakalarda istenilen düşüşün olmaması durumunda tedbirlerin sıkılaştırılacağını duyurdu.

Türkiye’nin salgının sağlık boyutunu başarıyla yürüttüğünü altını çizen Erdoğan, “Aşılamada toplam da 19 milyonu bulan rakamımızla dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Tedarik imkanını genişleterek bu rakamı hızla artırmak için tüm kapıları zorluyoruz. Ancak vaka ve vefat sayılarımızı artı gösterdiği durumlarda ister istemez tedbirleri sıkılaştırma durumunda kalıyoruz” diyerek, Ramazan’ın ilk 2 haftasında kısmi kapanma uygulanacağını duyurdu.

DAHA SERT TEDBİRLER GELEBİLİR

Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“Ramazan ayının ilk 2 haftasında kısmı kapanma uygulamasına gidiyoruz. Amaç vaka vefa oranlarında kısmi düşüş sağlanmaktadır. Hedeflenen süreç içerisinde istediğimiz sonucu elde edemezsek daha sert tedbirlerin gelmesi kaçınılmaz olacaktır”

Kısmi kapanma kararına göre sokağa çıkma kısıtlamasının saati hafta içi saat 19.00 – 05.00 arasında değişecek.