Ekonomi

Bakan Selçuk’tan prim desteği açıklaması!

Gelen bir son dakika haberine göre Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamasında Nisan ve Mayıs ayları içerisinde yiyecek ve içecek sektörlerindeki çalışanlara destek verileceğini duyurdu. Detaylar haberimizde

Bakan Selçuk, Nisan ve Mayıs aylarında yiyecek ve içecek sektörlerinde çalışanlar için prim desteğinin verileceğini açıkladı.

Bu ay içerisinde normalleşme desteğinden yararlanmayan işçilerin, SGK’ya ödeyecekleri asgari ücret üzerinden hesaplanan primi Bakanlık tarafından karşılanacak.

DSTEK DEVAM EDİYOR

Vakaların ve vefatların artması üzerine Türkiye genelinde 2 haftalık kısmi kapanma kararı uygulanacak. Bu kapsamda hükümet vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Nisan ve Mayıs ayları içerisinde yiyecek – içecek sektöründeki çalışanlara prim desteği verilecek.

Bakan Selçuk, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Nisan ve Mayıs aylarında yiyecek ve içecek sektöründeki çalışanlarımıza destek sağlayacağız” ifadesini kullandı.

ÖDEMELER İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK

İşverenlerin bu destek miktarından yararlanabilmesi için çalışanlarını e-SGK sistemi üzerinden sigortalılıklarını tanımlaması gerektiği duyuruldu. Aynı zamanda ödemeler İŞKUR üzerinden yapılacak.