Ekonomi

Üst üste zam yapıldı! Fiyatı bir haftada 20 TL’yi buldu!

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala beyaz et fiyatlarına üst üste zam yapıldı. Tavuk fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili açıklama geldi. 3 Şubat tarihinde 15 TL olan beyaz etin kilosu bugün itibariyle 20 TL’yi aştı.

Konuyla ilgili açıklama Samsun Kasaplar Odası Yönetim Kulu Üyesi Mustafa Pamuk tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada Ramazan ayına kadar olan süreç içerisinde sık sık zam yapılan tavuğun fiyatının 2 ayda 5 TL zamlandığı ifade edildi.

İSTER İSTEMEZ FİYATLAR YENİDEN ARTTI

Mustafa Pamuk, Samsun’da tavuğun fiyatının 20 TL’den aşağı olmadığını ifade ederek, “Tavuk fiyatları bir dönem sürekli artıyordu. Daha sonra duraklamaya girmişti. Ramazan’ın gelmesiyle de talep artınca ister istemez fiyatlar tekrar arttı. Firmalar zam yapıyor ama biz kasaplar ya da tavukçular fedakarlık yapıyoruz. Tavuğa 2 TL zam gelse bunun yarını bile uygulayamıyoruz. Çünkü sonra vatandaşlara karşı karşıya kalan biz oluyoruz” dedi.

5 TL ZAM YAPILDI

Ramazan ayı öncesinde tavuğun kilosunun 13 – 15 TL arasında olduğunu ancak şu anda 20 TL’ye kadar çıktığın belirten Pamuk, “Ramazan öncesi tavuğun kilosunu 13-15 TL arasında alıyorduk. Şu anda ise tavuğun kilosu 20 TL’ye kadar çıktı. 20 TL’den aşağıya tavuk yok. Bu fiyatlar yarın bir gün mangal zamanı nasıl olur bilemiyoruz” dedi.

FİYATLAR KIRMIZI ETLE YARIŞIYOR

Tavuktaki fiyat artışının neredeyse kırmızı etle yarışacağını söyleyen Pamuk, bazı firmaların tavuk paketlerine fiyat yerine sadece ağırlık yazdığını belirten Pamuk, şunları söyledi:

“Tavuktaki fiyat artışı böyle giderse kırmızı etle yarışır. Kırmızı ette de aynı şey söz konusu. Kasaplar fedakarlık yapmasa kırmızı etin kilosu da 100 TL olurdu. Dolar yükseldi deyip zam yapıyorlar, dolar düşünce ise indirim yapmıyorlar. Bunu da anlamıyoruz. Yumurta fiyatları arttıktan sonra durmuştu ama tavukta aynı durum söz konusu değil. Bir dönem yumurta da 30-35 TL’ye satılıyordu. Şu anda 15 TL’ye bile yumurta var. Demek ki şimdi de para kazanabiliyorlar. İllaki bir noktaya dokunmak gerekiyor. Ekmeğe zam konuşuluyor ama beyaz ete yapılan zamlar da konuşulmalı. Neden, çünkü bir kilo tavukta bile birkaç ekmeğimiz kayıp oluyor. Vatandaş da her geldiğinde yeni zammı görünce şok oluyor. Gelen vatandaş bir sitemle gelirken bir sitemle de gidiyor”

Bir Yorum

  1. Hristiyan bayramı geldiğinde kuruyemiş ve hindi fiyatları indirime girerken, İslâmî günler ve bayramlarda herşeye zam yapan hâinlerle dolu bir ülkede yaşadığımız için bu haberleri duymaya çok ama çok alışkınız.