Politika

Aşı işe yarıyorsa 65 yaş üstü neden evde!

Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, bugün mecliste yaptığı konuşmasında alınan 65 yaş üstü vatandaşlar için alınan yeni tedbir kararlarını eleştirerek hükümete ‘’Aşı işe yarıyorsa 65 yaş üstü neden evde? 128 Milyar dolar nerede?’’ sorularını yöneltti. Kasap ayrıca hükümete, geçen yıl aşının 3-4 dolar iken neden yeteri kadar alınmadığı sordu. Konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Ali Fazıl Kasap, şu bilgilendirmelerde bulundu;

AŞI İŞE YARIYOR MU?

AK PARTİ’nin unuttuğu kısık seslilerin yerine soruyorum: 128 milyar dolar nerede? Mücbir sebebi ilan etmediniz pandemi sebebiyle, 18 milyar TL garanti ödeme yaptınız; uçmayan uçak, geçilmeyen köprüler için. Engelli olmadığı hâlde maaş olarak verdiğiniz 6,7 milyar TL nerede? Keşke bu paraları pandemide dükkânını kapatan, iş yerini kaybeden, günde 50 TL’ye mahkûm ettiğiniz insanlarımıza, işsizlere, kuru ekmeğe muhtaç olanlara vermeyi düşünseydiniz. “Kimsesizlerin, sessizlerin, kısık seslilerin sesiyiz.” dediniz 128 milyar dolar nerede? Aşı işe yarıyorsa 65 yaş üstü neden evde, neden mağdur? Bir de geçen sene 3-4 dolarken neden aşı almadınız? Bilim kuruluna dut pekmezi öneriliyor mu acaba?

128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

VECDİ GÜNDOĞDU (Kırklareli) -Milletin derdi sağlık, aşı; milletin derdi işsizlik, geçim sıkıntısı, yoksulluk; sarayın gündemi ise şatafat, ballı üç beş maaş, yandaş ve tefeci zenginleştirme. Ünlü ozanımız Âşık Mahzuni Şerif ne güzel söylemiş: “Milletin sırtından doyan doyana/ Gönül bu oyuna nasıl dayana/ Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana/ Bilmem söylesem mi? Söylemesem mi?”

Millet adına görevimizi yapıyor ve soruyoruz, Millet “Merkez Bankamızın 128 milyar doları nerede?” diyor. Kimlere verildi? Devletin sırtından kimler haksız kazanç elde etti? Buna kim yada kimler vesile oldu çıkıp mertçe açıklasın daha sonra da aklanıp paklansın. Yüce Meclisten bir kez daha soruyoruz: “128 milyar dolar nerede?”