Eğitim

MEB’den uyardı! Bu linke sakın tıklamayın!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya adresi üzerinden flaş bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyararak, belirtilen mesaj linklerine giriş yapılmaması gerektiğini belirtti. İşte detaylar..

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada tablet dağıtımı için sahte linkin yayılmaya başlandığı belirtildi. Mesajda, “Milli Eğitim Bakanlığı ve EBA ücretsiz, koşulsuz tablet dağıtıyor. Veli olarak başvuru için tıklayınız” gibi linklere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan MEB, son olarak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Tablet dağıtımı için mesaj gönderen dolandırıcılar, gönderdikleri linkle kişisel verileri de ele geçiriyor.

“BU LİNKLERE KESİNLİKLE GİRİŞ YAPMAYIN”

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Dolandırıcılık mağduru olmamak için ‘Milli Eğitim Bakanlığı ve EBA ücretsiz, koşulsuz tablet dağıtıyor. Veli olarak başvuru için tıklayınız’ şeklindeki mesaj linklerine giriş yapmayınız. Tablet dağıtımlarımızda resmi veriler üzerinden velilerimize doğrudan ulaşmaktayız” ifadesi kullanıldı.