Ekonomi

15 Nisan evde bakım aylığı yatan iller! 15 Nisan evde bakım maaşı yatan illerin tam listesi!

Evde yaşayan ve bakıma muhtaç olan vatandaşlara her ay devlet tarafından evde bakım maaşı veriliyor. 15 Nisan itibariyle evde bakım maaşı vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandı. Peki, 15 Nisan evde bakım maaşı yatan illerin listesi belli oldu mu? Hangi iller için evde bakım maaşı yattı?

Ödemeler ihtiyaç sahibi vatandaşlara T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. Her ayın 15’inde düzenli olarak yatırılan ödemeler şehirlere farklı günlerde yatırılabiliyor. 15 Nisan evde bakım parası yatan illerin listesi açıklandı. İşte merak edilen detaylar..

15 NİSAN EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER LİSTESİ

  1. Samsun
  2. Aksaray
  3. Sakarya
  4. Ordu
  5. Balıkesir
  6. Amasya
  7. Kırklareli
  8. Edirne
  9. Bolu
  10. Isparta
  11. Gaziantep
  12. Bilecik
  13. Zonguldak
  14. Tekirdağ
  15. Osmaniye
  16. Erzincan
  17. Şanlıurfa
  18. Hatay
  19. Konya
  20. Diyarbakır
  21. Manisa
  22. Uşak
  23. Adıyaman
  24. Antalya
  25. Afyonkarahisar
  26. İzmir

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı sorgulama işlemini birtakım yöntem ile gerçekleştirebilirsiniz. Evde bakım aylığı sorgulama işlemini SMS yolu ile öğrenebilirsiniz. SMS kısmına büyük harfler ile BAKIYE yazarak 4747’ye SMS göndererek,evde bakım parası sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşını almak için belirtilen birtakım kriterleri karşılamak gerekiyor. Engelli ya da bakıma muhtaç olan kişilerin bu maaşı almak için taşıması gereken 3 temel şart şu şekilde ifade edildi:

Gelir kriterlerini taşımak

Bakım muhtaçlık kriterini taşımak

Ağır engeli olduğunu gösteren sağlık kurul raporu

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım aylığı almak isteyenler maaşın ne kadar olduğunu merak ediyor. Şu an için evde bakım aylığı ihtiyaç sahiplerine 1.544,60 TL olarak ödeniyor.