Ekonomi

65 Bin TL hibe veriliyor! Başvurular yarın E-Devlet üzerinden sona eriyor!

Devlet’ten 65 bin TL karşılıksız para desteği ödemesi yapılıyor. Başvurular yarın E-Devlet üzerinden sona eriyor. Hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin başvuruları E-Devlet üzerinden yapılabileceği aktarıldı. Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlar için “Yeni bir dönem başlattık” diyen Bakan Selçuk, destek başvurularının yarın sona ereceğini açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara Engelli Hibe Desteği adı altında başvurular E-Devlet üzerinden alınacak. 11 Mart’tan itibaren E-Devlet üzerinden alınan başvurular için Bakan Selçuk açıklama yaptı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Engelli vatandaşlardan kendi işini kurmak isteyenlere Devlet’ten 65 bin TL tutarında hibe desteği verilecek. Bakan Selçuk, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Elektronik  başvuru sistemi sayesinde engellilerimize kolaylık sağlıyoruz. Ülkemizin neresinde bulunursa bulunsun engelli vatandaşlarımız son güne kadar proje başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilir” dedi.

“YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATTIK”

Bu proje sayesinde daha fazla engelli vatandaşa ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Bakan Selçuk, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Engelli Hibe desteğimizde yeni bir dönemi başlattık. Geçmişte elden veya posta yoluyla aldığımız Engelli Hibe Desteği proje başvurularını engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan da başvuru yapabilecekleri e-Devlet platformuna taşıyarak online başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Bu sayede daha fazla engellimizin girişimciliğine destek olmak istiyoruz. Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Biliyoruz ki; hayaller engelsizdir”

HİBE DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların taşıması gereken şartlar şu şekilde ifade edildi:

İŞKUR’a engelli kaydı olmak,

Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,

Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),

İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,

Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,

Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak,

Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak,

Herhangi bir icra dosyası bulunmamak. (Komisyon tarafından kabul edilen projelerin sözleşme imzası öncesinde https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresinden kişinin icra dosyasının olup olmadığı sorgulamasının yapılması gerekmektedir.)

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık projelerinde “Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği” belgesine, Arıcılık projelerinde ise “Arıcılık” belgesine (sertifikasına) son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.