Genel

İstanbul’da mağaza ve dükkan mesai saatleri değişti!

Gelen bir son dakika haberine göre koronavirüs sebebiyle İstanbul’daki mağaza ve dükkanların açılış kapanış saatleri değişti. Konu ile ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç yeni mesai saatlerini açıkladı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Avdagiç, açıklamasında, “İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul’da tüm mağaza ve dükkanların kapanma saati 17.30 olacak” diyerek, kararı tüm İstanbullulara duyurdu.

“KAPANIŞ SAAT 17.30 OLACAKTIR”

Avdagiç Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında İstanbul Valisi ile yapılan görüşme neticesinde dükkan ve mağazaların kapanış saatinin 17.30 olduğunu duyurdu. Başkan Avdagiç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Valimiz ile yapılan son görüşmede alınan bilgiye göre tüm mağaza ve dükkanların kapanma saati 17.30 olacaktır. Bu sayede mesai çıkışından sonra sokağa çıkış yasağı öncesi alışveriş için makul bir süre sağlanmıştır. Pandemiyi beraber yeneceğiz”

GENELGEYE GÖRE

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine göndermiş olduğu genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak adına (İstisnalar hariç) tüm işyerlerinin çalışma saatleri hafta içi 07.00-18.00 olarak belirlenmişti.