Kültür-sanat

Save Ralph nedir? Deney tavşanı Ralph’in hikayesi ne? Hayvan deneyi yapmayan markalar!

Sosyal medyada son günlerde Save Ralph isimli kısa film paylaşılıyor. Paylaşımların her geçen gün artması üzerine, kullanıcılar Save Ralph nedir? Deney tavşanı Ralph’in hikayesi nedir? sorularına cevap arıyor. Tavşan videosu neden gündem oldu?

Son derece ilgi çekici bir konusu olan deney tavşanı Ralph, aslında ders alınması gereken kısa bir film. Save Ralhph hakkında merak edilen tüm detaylar..

KISA SÜRE İÇERİSİNDE YAYILDI

Ralph isimli bir tavşanın gündelik hayatının konu alındığı kısa filmde, deney tavşanının işe gittiği ve bir laboratuarda deney tavşanı olarak çalıştığı görülüyor. Kısa süre içerisinde yayılan kısa filmde hayvanların acı çekmemesi ve ölmemesi için söylediği söz herkesi etkiliyor.

ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Deney tavşanı olarak paylaşılan videonun seslendirilmesi kadrosunda Zac Efron, Olivia Munn, Rick Gervais gibi pek çok önemli isim bulunuyor.

Bu kısa film ile anlatılmak istenen kozmetik ürünlerinin yapımı sırasında hayvanlar üzerinde deneylerin yapıldığına ses getirmek ve bunu durdurmak.Bu kısa film, Humane Society International tarafından kampanyanın başlamasın sağladı.

HAYVAN DENEYİ YAPMAYAN VEJETARYEN MARKALAR

Videonun kısa süre içerisinde yayılması ile birlikte, internet üzerinden hayvan deneyi yapmayan vejetaryen markalar araştırılmaya başlandı. Tek tek markalara dikkat etmek yerine, hayvan deneyi yapmayan markaların üzerinde “Cruelty Free” sertifikasına sahip olan logo bulunuyor. Bu logoların olduğu markalar, hayvan deneyi yapmıyor.

Bir Yorum