Gündem

Mecliste korkutan açıklama! Ramazan ayı sona kadar salgın yüzünden 15 bin kişi hayatını kaybedecek!

Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Meclis konuşmasına yaptığı açıklamalarda, Türkiye’de artan vaka sayıları hakkında korkunç iddialarda bulundu. Vaka sayılarına göre dünyada ölüm oranları yüzde 3 iken Türkiye’de açıklanan ölüm oranlarının yüzde 1 olduğuna dikkat çeken Cesur, ülke genelinde şu anda 500 bin insanın varyantlı virüse yakalandığını ve Ramazan ayı sonuna kadar 15 bin vatandaşın Covid-19 yüzünden hayatını kaybedeceğini açıkladı. İşte o korkutan açıklamalar….

”RAMAZAN AYINDA ÖLÜM SAYILARI 15 BİNİ BULACAK”

Son iki haftada 850 bine yakın yeni vaka, 297 yeni ölüm var, milyon kişiye düşen vakada 701 vakayla açık ara dünya birincisiyiz, ülkemizdeki vakaların yüzde 85’i mutant virüsü artık. 1 Marttan bu yana günlük vaka 6 kat, ölüm 4 kat, aktif vaka 5 kat, yeni hasta 4 kat, ağır hasta 2 kat, test pozitifliği 2 kat arttı. Günlük ölüm 66’ydı, şimdi 297 ancak ne hikmetse dünyada ölüm oranı yüzde 3, bizde yüzde 1. Yüz bin olan aktif vaka artık yarım milyon yani 500 bin insan sokakta bunu bulaştırıyor ve bu da şu demek: Huzur aradığımız -hani mübarek ramazan ayı var ya- ramazan ayı sonuna kadar 15 bin kişi daha bu hastalıktan ölecek.

Vakalarda 62 bindeyiz ama zirve kaç belli değil, yoğun bakım servislerine yedi, on gün içinde yansıyacak. Hastanelerden “Artık dolu, sadece ağır hastaları alıyoruz, diğerleri sırada.” sesleri yükseliyor ve kim sorumlu bundan? Eğer “Bundan 84 milyon sorumlu.” derseniz ayıp olur, ayıp olur ve millet unutmaz; demeyin bunu. “Sizi getirdik ve sorumlusu biziz, göndeririz.” demesini de bilir işte o millet günü geldiğinde; bunun altını çiziyorum.