Personel Alımı

BDDK 120 personel alımı başvuruları bugün başladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) yeni bir personel alım ilanı yayınladı. İlanda BDDK bünyesine 120 personel alımı yapılacağı belirtildi. Alıma ilişkin yayınlanan resmi ilan detaylarında; başvuruların bugün başladığı (16 Nisan 2021) ve 30 Nisan 2021 tarihinde sona ereceği belirtildi. Peki, BDDK personel alımı için istenilen şartlar nelerdir? KPSS şartı var mı? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İşte detaylar…

BDDK MESLEK PERSONELİ GİRİŞ SINAVI İLANI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna, giriş sınavı sonuçlarına göre Kurum ana ve danışma hizmet birimlerinde (İstanbul) istihdam edilmek üzere Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı, Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık ve Hukuk Alanları), BDDK Uzman Yardımcısı (İletişim Alanı) ile Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki İnsan Kaynakları, Kurul İşleri ve Kararlar, Eğitim, Mali İşler ve İdari İşler Müdürlüklerinde (İstanbul) istihdam edilmek üzere BDDK Uzman Yardımcısı unvanlarında meslek personeli alınacaktır.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Giriş sınavının yazılı aşaması, Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık ve Hukuk Alanları), BDDK Uzman Yardımcısı (İletişim Alanı) ve BDDK Uzman Yardımcısı kadroları için bir gün, Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı kadrosu için ise iki gün olmak üzere sabah ve öğleden sonra oturumları halinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Yazılı ve sözlü sınavın yapılacağı yer ve tarihleri, Covid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak yeni kararlar çerçevesinde belirlenerek Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) duyurulacaktır. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR

Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Hukuk Alanı) için 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak. (Bu şartta belirtilen avukatlık ruhsatının aslı veya onaylı örneği, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar tarafından en geç sözlü sınav tarihinde Kuruma teslim edilecektir.)

SINAV BAŞVURUSU VE DEĞERLENDİRİLMESİ:

Başvurular, 16 Nisan 2021 tarihi saat 14.00’da başlayıp, 30 Nisan 2021 tarihi saat 16.00’da sona erecektir.

Başvurular, Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) ulaşılabilecek “Başvuru Formunun doldurulması suretiyle yalnızca elektronik ortamda yapılacaktır.

BDDK İLİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Büyükdere Caddesi, No:106 Şerbetçi İş Merkezi, Esentepe, Şişli/İSTANBUL

Tel: 0 (212) 214 52 09 – 58 76