Gündem

Erdoğan’a göre Avrupalılar iş aş bulmak için Türkiye’ye geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir zamanlar iş, aş bulmak için Türkiye’den Avrupa’ya gidildiğini ama şimdi Amerikalıların, Avrupalıların iş, aş bulmak için Türkiye’ye geldiğini iddia etti. Konu ile ilgili olarak ”İnsanlarımız çoğu zaman tedavi , üniversite eğitimi, iş, aş bulmak için Amerika’ya, Avrupa’ya gitmek zorunda kalırdı” diyen Erdoğan, “Allah hamdolsun bugün bu tablo büyük oranda tersine döndü” dedi.

Türkiye’de, resmi rakamlara göre 5 milyona yakın işsiz olmasına rağmen Erdoğan’ın bu açıklamaları tartışma yarattı… Sosyal medya üzerinden Edoğan’ın bu çıkışına tepki gösteren vatandaşlar, tepkilerini şu ifadelerle dile getirdi;

”İşsizlik rekor kırmış, yoksulluk, pahalılık tavan yapmış. Fırsatını bulan yurt dışına kaçıyor. Ülkemizi bu hale getirdikleri halde söylenen bu sözlere ağzım açık kaldı.”

”O kadar inanarak söylüyor ki, Akp’li Belediyelerin Almanya’ya gönderdiği vatandaşların geri gelmediğini bilmesek biz de inanacaz…”

”Reis Bey’in 15 milyon işsizden haberi yok galiba.. Öte yandan ücretlilerin dar gelirli olduğunu da bilmiyor.. İflas ederek kapanan işyerlerini de bilmiyor. Meğer Sarayın duvarları ne kadar kalınmış”

”Ben bir vatandaş olarak artık vaat ve suçlama duymak istemiyorum, kötü giden ekonomiye çözüm üretilmesi, alım gücümün yükselmesini, milli değerlerime ve ülkemin kurucusu Atatürk’e saygı gösterilmesini, bir atanmış devlet memurunun beş maaş almamasını istiyorum. Çok mu zor bunlar?”

”Hamd olsun artık Avrupa ABD bize geliyorlar… Avrupa, ABD bitti, hepsi aç artık perişan, tüm dünya bahçeci ağaca ekmek asıyor, aç kimse kalmamış”

”Millet memleketten kaçıyor hatta kendi partin insan kaçakçılığı yapıyor. Yav bu adama bu bilgileri veren kişi konuşma sırasında kıs kıs gülmüyorsa ben de bir şey bilmiyorum”