Ekonomi

Borcu olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Yasal düzenleme yapılacak!

Borçlu olan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Adalet Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre hükümet, icra, iflas ve konkordatoya ilişkin yeni düzenleme yapacak. İflas aşamasında olan bazı kurumların parçalanarak satılmasının ekonomik açıdan değer kaybına sebep olması sebebiyle, şirketlerin bütün olarak satılmasının önü açılacak. Aynı zamanda borçlulara da bazı haklar verilecek.

Adalet Bakanlığı borçlular ile ilgili yaptığı düzenlemesinde taslak metninde sona gelmek üzere detaylar haberimizde

DÜZENLEME YAPILIYOR

Tüm gözler bayramdan sonra TBMM’ye çevrilmiş durumda olacak. Hükümet, konkordato, iflas ve icraya ilişkin birtakım kararları revize etme kararı aldı. Hazırlanan taslağa göre şirketlerin büyün olarak satılması halinde daha yüksek gelir elde edileceği göz önüne alınarak, birlikte satış yapılacak.

İflas memurunun en çok 5 dosyaya bakmasına izin verilecek. Borçluyu zorlayacak olan sözleşmelerin görüşmeler sonucunda feshine karar verilebilecek. Borçlu olan şirket sahibinin de yetkileri kısıtlanacak.

BORÇLULAR NE YAPAMAYACAK?

Borçlu olan kişiler ve şirket sahipleri, mahkemelerin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek. Kefil olamamalarının yanında ivazsız tasarruflarda bulunamayacaklar. İşletmelere ait olan taşınmazları devredemeyecek, satamayacaklar. Yapılsa bile mahkeme kararı ile bu işlemler geçersiz sayılabilecek.