Eğitim

Koronavirüs nedeniyle en az 89 öğretmen hayatını kaybetti! “Sınavlar iptal edilsin” çağrısı!

Gelen bir son dakika haberine göre CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sosyal medya hesabından önemli bir çağrıda bulundu. İlgezdi yaptığı açıklamasında koronavirüs nedeniyle en az 89 öğretmenin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, bu ortamda yüz yüze sınavların hem öğretmenleri hem de öğrencileri riske attığını duyurdu.

Salgında durum her geçen gün daha da kötüye gitmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısında alınan karara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8, 12 ve okul öncesi sınıflarda yüz yüze eğitime devam edileceğini duyurmuştu. Bunun üzerine MEB yayımladığı genelgede sınavların planlandığı gibi 3 Mayıs tarihinde yapılacağını açıklamıştı.

RİSK ALMA SINAVLARI İPTAL ET

İlgezdi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında yüz yüze sınavların iptal edilmesi konusunda çağrıda bulundu. Salgında en az 89 öğretmenin hayatını kaybettiğini belirten İlgezdi, “#Risk Alma Sınavları İptal Et” etiketini kullandı.

“EN AZ 89 ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ”

İlgezdi, paylaşımında, “Salgın denetlemez bir biçimde yayılıyor. Covid-19 nedeniyle en az 89 öğretmenin hayatını kaybettiği biliniyor. Böylesi bir ortamda yüz yüze sınavlar hem çocuklarımızı hem öğretmenlerimizi riske atacaktır” ifadesini kullandı.

Bir Yorum

  1. Öğretmenler 1 yıldır yattıkları yerden devlet bakıyor sınavlar iptal edilsin diyorsunuz da sağlıkçılar ne yapsın o zaman hastaneleri de kapatın sağlıkçı yı mecbur tutuyorsunuz iznini durduruyorsunuz yok istifasını kabul etmiyorsunuz fabrikalarda çalışanlar ne yapsın insanlar artık coviti geçti aç kalmamak için yaşam mücadelesi veriyor öğretmeni kayırıyorsunuz bu ne ya abartmayın artık abartmayın söyliyecek söz bulamıyorum