Eski Hükümlü Alım İlanlarıİş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKpss'siz Personel Alım İlanlarıPersonel Alımı

DSİ (Devlet Su İşleri) KPSS şartsız personel alımı yapıyor! Başvurular 26 Nisan’da son!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Açık İş İlanları üzerinden yeni bir personel alım ilanı yayımladı. Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alımı yapacağı duyurdu. Eski Hükümlü ya da Terörle Mücadele kapsamında daimi işçi alımı yapılacak. Sıhhi Tesisatçı kadrosuna yapılacak olan DSİ personel alımında başvuru şartları ve detayları ayrıca ifade edildi.

Devlet Su İşleri bünyesine Sıhhi Tesisatçı personeli alacak. Başvurular bugün başlamış olup, 26 Nisan tarihinde sona erecektir. İşte DSİ önlisans mezunları arasından yapacağı personel alımına ilişkin detaylar ve başvuru şartları..

SIHHİ TESİSATÇI

18 yaşını tamamlamış olmak,

Ön lisans mezunu olmak,

Yapı Tesisat Teknikerliği, Yapı Tesisat Teknolojisi, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Tekn.. Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat bölümlerinden mezun olmak,

Öğrenci olmamak

BAŞVURU ŞEKLİ

Ülkemizde de görülmekte olan Koronavirüs- COVID-19  salgını  nedeniyle halk sağlığını korumak amacıyla  başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 20.04.2021-26.09.04.2021 tarihleri arasında İŞKUR internet sitesinden, e-Devlet ve Alo 170 hattı üzerinden  başvuru yapacaktır.

AÇIKLAMALAR

1- İlan edilen kadrolara başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecektir.

2- Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir mesleğe başvuru yapacaktır.

3- Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

4- Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

5- Göreve başlayacak personelin görevini yapmasına engel sağlık sorununun olmaması(bedensel ve fiziksel) gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

6- Yerleştirme işlemi yapılan ve ataması yapılanlardan, 30 gün içerisinde göreve başlamayanlar (doğum, hastalık vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç) ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanların ya da göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerine sözlü sınavda yedek olarak belirlenen listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

GENEL ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

2- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,

3- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

4- Göreve başlayacak personelin görevini devamlı yapmasına engel bedenen, aklen ve ruhen sağlık sorununun olmadığını  belgelemeleri gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. (atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

5- Noter huzurunda yapılacak kura çekimi sonucu açık iş sayısının dört katı kadar aday asil olup açık iş sayısının 3 katı kadar aday yedek listede olacaktır.

ÖNEMLİ NOT 1:

Mülakat ve uygulama sınavı için İşkur tarafından bildirilen nihai listede ismi yer alan adaylara sınav tarihi ve istenecek evraklar Bölge Müdürlüğümüz web stesinde (bolge02.dsi.gov.tr) duyurulacak olup ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Mülakat sınavında başarılı olup Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda çalışmaya hak kazanan kişinin bedenen çalışmaya engel bir durmunun bulunmadığını gösterir tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak Sağlık Kurulu Raporunu ibraz etmesi gerekir.

ÖNEMLİ NOT 2:

Eski hükümlü veya Terörle Mücadelede Yaralanan (TMY) belgesinin aslı veya aslı gibidir onaylı suretinin sistemde renkli olarak taratılmış olması gerektiğinden başvuru yapacak adaylar, belgelerini internetten ya da bağlı bulundukları hizmet merkezlerindeki iş ve meslek danışmanlarıyla kontrol etmelidir.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN