Ekonomi

Bakan Pakdemirli’den ücretsiz patates ve soğan açıklaması! Ücretsiz patates soğan başvurusu nasıl yapılır?

Belediyelerde Gıda Bankacılığı Çalıştayı’na video bağlantısı ile katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son dönemlerde gündemde olan ücretsiz patates ve soğan dağıtımına ilişkin açıklama yaptı.

Çiftçilerden alınan ve Ramazan ayında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan patates ve soğan yardımından yararlanmak isteyenler başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor. Şu ana kadar 81 ilde toplam da 40 bin ton patates 10 bin ton kuru soğan dağıtıldığını belirten Bakan Pakdemirli’nin açıklaması ve başvurularla ilgili detaylar haberimizde..

40 BİN TON PATATES, 10 BİN TON SOĞAN DAĞITILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarından sonra TMO aracılığı ile çiftçilerden alınan patates ve soğanın ücretsiz bir şekilde ulaştırıldığını açıklayan Bakan Pakdemirli, miktarlarla ilgili şunları söyledi:

“Yeni hasat dönemi öncesi üreticilerimizin ellerindeki ürünlerin israfını önledik ve bu ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıttık. Bu uygulama aslında güzel bir gıda bankacılığı örneğidir. Bugüne kadar 81 ilimizde, toplam 40 bin ton patates ve 10 bin ton kuru soğanın dağıtımını gerçekleştirdik. Böylece, üreticimizin depolarındaki ürünlerin israf olmasını önleyerek gelecek sezonda üretim yapma isteğini de güçlendirdik”

ÜCRETSİZ PATATES SOĞAN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretsiz patates soğan başvurusu yapmak isteyenler başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor. Bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar bulundukları il ya da ilçede kendilerine en yakın Sosyal Yardımlaşm ve Dayanışma Vakıflarına giderek ücretsiz olarak yardım talebinde bulunabilecekleri belirtildi.

2 Yorum

  1. Bende patataes soğan yardımı almak istiyorum eşim isiz çalışamıyor kızım koronaya yakalandı karantinaya alındık on yedi gündür neler çektiğimizi bir rabbim biliyor Allah rızası için sesimize ses verin ne olur bizde bu vatanın evladiyiz zor günler geçiriyoruz bestane çocuğum var en küçüğüm iki yasinda sigortam var ama dolabımi karnımı dogurmuyor rabbim herkesin yardımcısı olsun Allah’ım bir an önce tüm müslüman kardeşlerimin feraha ermek.nasip olsun ne olur sesimizi duyun nereye başvuru yaptım Şam kimse duymadı Allah rızası icin