Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kabine’de son dakika değişikliği!

Gelen bir son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yeni bir karar yayımlandı. Yayımlanan karara göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü. Yeni kurulan bakanlıklar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu.

2 kurulan yeni bakanlık sonrasında 2 bakan görevden alınırken, 3 bakan yeni görevlerine atandı. İşte göreve getirilen bakanlar ve görevden alınan bakanlar..

SELÇUK VE PEKCAN GÖREVDEN ALINDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ise Mehmet Muş getirildi. Alınan bu kararlar birlikte Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan görevlerinden alınmış oldu.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDEYDİ

Bir süredir, Kabine’de değişiklik yapılacağına dair söylentiler gündemdeydi. 32 Nisan Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre 2 yeni bakanlık kuruldu. Kurulan bakanlık ile birlikte kabine değişikliği açıklandı.

GÖREVLERE ATANAN BAKANLAR

21 Nisan Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölünerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kuruldu. Bu karar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı’na Mehmet Muş atandı.

MEHMET MUŞ KİMDİR?

Trabzon Sürmene’de dünyaya gelen Mehmet Muş, Washington State University School of Economic Sciences’ta ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nı yürüttü. AK Parti Grup başkanvekili olan Muş, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

DERYA YANIK KİMDİR?

1972 yılında Kadirli’de dünyaya gelen Derya Yanık, eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olan Yanık, 2004 – 2014 yılları arasında 5. ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Meclis Üyeliği’ni yaptı.

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

22 Eylül 1954’te Bayburt’ta doğdu. Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bitirdi. York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde “Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer aldı.