Gündem

23 Nisan’da 3 günlük tam kapanma kararı alınacak mı? AVM’ler, kalabalık yerler..

Son günlerde her geçen gün artış göstermeye başlayan koronavirüs verileri, yeni tedbirleri de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı sonrasında yeni kararlar alınmıştı. Alınan kararlar henüz vaka tablosuna yansımaması ve durumun her geçen gün rekor kıracak seviyeye gelmesi sonrasında 23 Nisan’da 3 günlük kapanma ihtimali gündeme geldi.

Vakaların 60 bini bulması ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 3 günlük tam kapanmanın gündemde olduğu iddia edildi. Bu 3 günlük kapanma içerisinde kabalık ve AVM gibi yerlerin de kapatılabileceği öngörüldü.

3 GÜNLÜK YASAK OLACAK MI?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Cuma günü ile birlikte Cumartesi ve Pazar’ın birleştirilmesiyle 3 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği ifade ediliyor.

TAM KAPANMA KARARI ALINACAK MI?

23 Nisan için henüz resmi bir kaynaktan açıklama gelmedi. Ancak Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı ile İçişleri Bakanlığı’nın ek genelgesi ile bu tür bir kararın alınabileceği belirtiliyor.

Aynı zamanda vatandaşlar, ülke genelinde sert tedbirlerin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Bu konu hafta başında yapılacak olan Kabine Toplantısında ele alınacak.^Toplantıda kalabalık yerler ile AVM’lerin kapatılması yönelik kararların çıkabileceği kaydediliyor.