Genel

Ali Babacan duyurdu! Mülakatları kaldıracağız!

DEVA Partisi Genel Başkanı olan Ali Babacan tarafından flaş bir açıklama geldi. Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Babacan, mülakat uygulamasına değinerek merak edilenleri yanıtladı. Babacan, açıklamasında mülakatların kaldırılacağını ve sadece yazılı sınavın esas alınacağı bir sistemi getireceklerini söyledi.

Katıldığı programda, Fetullahçı terör örgütünün sınav sorularını çaldığını hatırlatılması üzerine cevap veren Babacan, personel alımında adaletli davranılması durumunda, ileriki dönemlerde bu tür yapıların devlet içerisinde barınamayacağını belirtti. İşte detaylar..

“MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ”

Kamu personel alımı ve görevde yükselme sınavlarında uygulanan mülakatlara değinen Babacan şu açıklamayı yaptı:

“Kamuda liyakat için ne yapacağız? biz ne dedik, programımıza yazdık. Mülakatı kaldıracağız dedik.  Mülakat yok. Yazılı sınav sonucu neyse o. Mülakat şu anda partileri kayırma, eş dost akrabaları kayırma, işe alma , olmayanı işe almama haline geldi.Şu anda var sınav sistemi var değil mi? Önemli olan siz şimdi FETÖ dediniz, birincisi bu tür insanlar işe girerken, üst düzey atamalarda arkam olsun diye bunu yapayım diyor. Yargı işlemediği zaman, insanlar haksızlığa uğradığı için kendileri için koruma şemsiyesi arıyor. Yargı düzgün işlesin, devlet tarafında siz liyakatı esas alın, FETÖ gibi yapıların sayısı azalacaktır. Gerçekten ehliyet ve liyakata göre kamu personel rejimini düzenlediğinizde bu yapıların devlette barınması mümkün değil”