Gündem

Tüm Türkiye’nin gözü orada! Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor! Açıklama yapılacak!

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılacak. Saat 15.00’te video konferans yöntemi ile toplanacak olan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Bakan Koca’nın yazılı olarak açıklama yapması bekleniyor.

Türkiye bir süredir kısmi kapanma uygulaması ile vaka sayılarını düşürmeye çalışıyor. Ancak dün açıklanan son verilere göre vaka sayısı 60 bin bandını aştı. Vefat sayısı ise her geçen gün rekor kırmaya devam ederken, bugün düzenlenecek Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yeni kararlar alınacak mı? sorusu merak konusu oldu.

TOPLANTI SAAT KAÇTA?

Bilim Kurulu toplantısı bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemi ile saat 15.00’te yapılacak. Yapılan toplantı sonrasında Bakan Koca’nın yazılı olarak açıklama yapması bekleniyor.

SALGINDA SON DURUM

Türkiye’nin günlük koronavirüs tablosu Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sayfası üzerinden her gün yayımlanıyor. Yayımlanan verilere göre son 24 saat içerisinde 318 bin 839 kişiye test yapıldı. Yapılan test sonucunda 61 bin 967 kişinin test sonucu pozitif çıktı.

Can kaybı ise rekor kırarak 362 kişi olarak açıklandı. Hasta sayısı 2 bin 932 oldu.