Ekonomi

Elektrik faturalarına ilişkin ilave bedel açıklaması geldi!

Gelen bir son dakika haberine göre milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Geçtiğimiz günlerde gündemde, elektrik abonelerine ilave bedel yansıtılacağına dair söylentiler bulunuyordu. Bunun üzerine aboneleri yakından ilgilendiren açıklama Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapıldı.

EPDK, yapmış olduğu açıklamasında Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Taslağı’na ilişkin düzenlemeyle tüketicilere ilave bedel çıkartılmasının söz konusu olmadığının altını çizdi. Detaylar haberimizde

“ELEKTRİK ŞİRKETLERİNE YARDIM YAPILACAĞI” İDDİALARINA CEVAP GELDİ

Elektrik faturalarına ilişkin vatandaşlar son dönemlerde araştırmalarını hızlandırdı. Konu ile ilgili EPDK yapmış olduğu kamuoyu açıklamasında “Elektrik şirketlerine milyarlarca lira yardım yapılacağı ve yardımın parasının tüketicilerin elektrik faturalarına yansıtılacağı” iddialarına yazılı açıklama ile cevap verdi.

“KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Elektrik şirketlerine herhangi bir açıklama yapılmadığını ifade eden açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Tüketicilerin faturalarına yansıtılacak bir maliyet iddiası da  kesinlikle gerçek dışıdır. Kapasite mekanizması, yaklaşık 3 yıldır uygulanan,  olası elektrik arz güvenliği ve şebeke kısıtlarına karşı elektriğin kesilmemesini  sağlayan bir güvencedir. Görüşe çıkılan taslak düzenleme, mevcutta var olan bir  düzenlemenin teknik değişikliğine ilişkindir. Bu değişiklikle, tüketicilere ilave  bir bedel çıkarılması veya faturalara bir bedel yansıtılması kesinlikle söz  konusu değildir”