Genel

Sokağa çıkma kısıtlamasında başka mahalledeki markete gidene ceza!

Türkiye’de yaklaşık bir süredir devam eden sokağa çıkma kısıtlamasında, vatandaşlar hafta sonları sabah saat 10.00 – 17.00 arasında yürüyerek, mahallelerdeki markete giderek, ihtiyaçlarını giderebiliyor. Ancak bu muafiyeti kötü yönde kullananlara Edirne’de ceza yazılmaya başlandı.

Tüm Türkiye’de uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Edirne’de denetimler sıkılaştırıldı. Kısıtlamada mahallesindeki market ve bakkal dışında başka marketlere gidenlere ceza kesildi.

Ayşekadın Mahallesi’nde oturmasına rağmen, Kaleiçi’ndeki bir markete alışverişe giden genç, yolda polis ekiplerinin tarafından durduruldu. Polisin “Nereye gidiyorsun?” sorusuna cevap veren genç “Markete” diyince, polisler başka semte ya da mahalleye alışverişe gidilmeyeceğini hatırlatarak, cezai işlem uyguladı.

BAKAN SOYLU UYARMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yapmış olduğu açıklamasında, “‘Bakkala, markete gidiyorum’ deyip tüm şehri gezmeye kalkan olursa buna kesinlikle müsaade etmiyoruz. Bu hakka girmektir” demişti ifadesini kullanmıştı.

Aynı zamanda konu ile ilgili genelgede, vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması zaman diliminde sadece yakındaki marketi kullanabilecekleri de şu şekilde açıklanmıştı:

“65 yaş üzeri ve 18 yaş altı bireyler haricinde zorunlu ihtiyaçların karşılanmasıyla sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikamet adresine en yakın market, bakkal vb. yerlere gidilebilecektir”