Genel

Valilik duyurdu! Talimat verdik! Ramazan sonuna kadar devam edilecek!

Sakarya Valiliği tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada alınan tedbirlerle birlikte Sakarya’da günlük vaka sayılarında azalma olduğu ifade edildi. Vaka sayısının gün500’ün altına indiğini ifade eden Vali Oktay Kaldırım yapmış olduğu açıklamasında birimlere talimat verdiğini belirtti.

Marmara bölgesindeki en iyi il durumunda olduklarını ifade eden Sakarya Valisi Kaldırım, yaptığı açıklamasında, “Bütün birimlere talimat verdim, bu şekilde sürerse bayramda ciddi azalma olur. Günlük vakada 500’den düştük, Marmara’da en iyi durumdaki iliz” dedi.

TEK TEK CEZA YAZILIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık koronavirüs risk haritasında 100 bin kişide görülen vaka sayısı Sakarya’da 404,55 olunca, Sakarya’da tedbirler en üst seviyeye çıkartıldı. Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olan tüm birimlere, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde sıkı denetim talimatı verildi. İkametlerinin dışındaki mahallelerin dışında yakalan vatandaşlar tek tek tespit edilerek, ceza yazılıyor.

HER EV KARANTİNA ALTINA ALINDI

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, vaka çıkan her evi karantina altına aldıklarını ifade ederek, yaptığı açıklamasında “Sakarya’da ibre aşağı doğru döndü şükürler olsun. Şu an iyi gidiyoruz. Özellikle denetim konusuna ciddi ağırlık verdik. Bütün birimlerimize talimat verdim, Ramazan ayı boyunca ve sonrasında ciddi denetim yapacağız. Her vaka çıkan evi karantinaya alma tedbirimizi sıkı bir şekilde uygulayacağız. Sakarya olarak şu an Marmara’da en iyi durumdaki il konumundayız. Dün günlük vaka sayısında 500’ün altına indik” açıklamasını yaptı.