Gündem

29 Nisan 17 Mayıs marketlerin çalışma saatleri değişti! Zincir marketler hangi gün açık? Tam kapanma marketlerin çalışma saatleri..

Dün akşam düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan yeni koronavirüs kararlarını sıraladı. Yaptığı açıklamasında 29 Nisan Perşembe akşamından itibaren 17 Mayıs Pazartesi günü sabaha kadar tam kapanma uygulanacağını duyurdu. Bu kapsamda marketlerin çalışma saatleri de değişti. Peki, zincir marketler hangi gün açık? Tam kapanma marketlerin çalışma saatleri nasıl?

Tam kapanmaya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu genelge ile birlikte marketlerin çalışma saatleri ve çalışma günleri de resmen belli oldu.

MARKETLER HANGİ GÜN AÇIK?

İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu genelgeye göre marketler 17 gün boyunca Pazar günleri hizmet vermeyecek. Zincir marketler Pazar günleri kapalı olup, diğer günler de genelgede belirtilen saatler arasında hizmet vermeye devam edecek.

MARKETLER HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA OLDUĞU GİBİ HİZMET VERECEK

Bakanlığın yayımlamış olduğu genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde (17 Gün) market, manav, kasap ve kuruyemiş ile tatlıcılar 10.00 – 17.00 arasında hizmet verebilecek.

Sadece ikametleri ile sınırlı olan vatandaşlar, araç kullanmamak şartı ile bölgelerindeki market ve manavlara gidebilecek. Aynı zamanda bu işyerleri online olarak satış da gerçekleştirebilecek. İşte bakanlığın genelgesinde yer alan ifade:

“Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir”