Ekonomi

Altın uzmanı isimden şaşırtan altın tahmini! Gram altın bu tarihte 600 TL’yi bulabilir!

Son günlerde dalgalı bir grafik çizen altın fiyatlarına ilişkin altın uzmanı olarak adlandırılan İslam Memiş, piyasalardaki son durumu değerlendirdi. Piyasa için “Kurtlar Vadisi” benzetmesinde bulunan Memiş, altın fiyatları için bomba gibi tahminlerde bulundu.

Uzman isim yaptığı açıklamasında kapanma döneminde altın fiyatlarının agresif bir tavır sergileyebileceğini ifade etti. Altın ve gümüş fiyatları 2021 yılında rekor kırmaya devam ediyor. Gram altının 500 TL’yi geçeceğini ve hatta Haziran ayında 600 TL’yi bulabileceğini belirtti.

Piyasalardaki son durumu açıklayan ve değerlendirmelerde bulunan Memiş, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Altın fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalık tam Kurtlar Vadisi oldu. Ben Merkez Bankası’nın faiz kararından dolayı dolar kurunda gerileme beklemiştim ama karar metnindeki düzeltme o beklentiyi de ortadan kaldırdı”

GRAM ALTIN 600 TL

Bu saatten sonra düşüş olmayacağı konusunda tahminlerini duyuran uzman isim, açıklamasında, “Bundan sonra artık düşüş diye bir şey yok. Bundan sonra herkes gözünü yukarıya doğru çevirecek. Dolar kurunda 9 TL, gram altında 600 TL ve gümüşte 12 TL öngörülerimin artık yolu açıldı. Altın piyasasında bir alım fırsatı olacağını tahmin ediyordum ama o ihtimal de kalmadı” ifadesini kullandı.

TARİHİ VERDİ

Gram altının 600 TL olabileceğini ifade eden İslam Memiş, bu durumun Haziran ayında yaşanabileceğini söyleyerek, “Gram altında artık 500 TL’li rakamları gündemimize alacağız. Mayıs ve Haziran aylarında ise gram altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş meydana gelecektir. Haziran sonunda gram altın için 600 TL’li rakamları konuşacağız” dedi.