Genel

E-devlet’ten başvuru yapabilirsiniz! Artık belge zorunluluğu var!

Tam kapanma sonrasına vatandaşlar detayları araştırmaya başladı. 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00’da başlayacak olan tam kapanma döneminde seyahat etmek isteyenler, şimdiden otogarların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada e-Devlet üzerinden de işlem yapabilecekleri ifade edildi.

İzin almak ve yasak başlamadan önce il değiştirmek isteyenler, kaymakamlıklardan izin dilekçesi almaya gitti. Ancak izin belgesini E-Devlet üzerinden de almak mümkün. İşte detaylar..

Koronavirüs salgını kapsamında 2 gün sonra başlayacak olan tam kapanma uygulaması öncesinde Adıyaman’da çiftçiler izin belgesi alabilmek için Ziraat Odası’nın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLİYOR

Salgında mücadelede Perşembe günü uygulanmaya başlayacak olan tam kapanma sebebiyle seyahat kısıtlaması döneminde seyahat etmek isteyenler için izinlerin E-Devlet üzerinden de alınabileceği ifade edildi. Hatta izin almak için Avcılar’daki Kaymakamlığa müracaat edenlere, başvuruları E-Devlet üzerinden yapabilecekleri söylendi.

İzin belgesi almak isteyenler, e-Devlet üzerinden de başvuruda bulunabilecek. Genelgede yer alan hususlara ilişkin muaf belgesi bulunanlar, İçişleri Bakanlığı’na ait -Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden valilik/kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurulları’na iletebilecek.

Bir Yorum

  1. ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐Calışmalarınızda başarılı dilerim