Gündem

İçişleri Bakanlığı’ndan flaş tam kapanma açıklaması!

İçişleri Bakanlığı Türkiye’de salgın kapsamında ilk defa uygulanacak olan tam kapanma kararına ilişkin merak edilen tüm soruları yanıtladı. Şehirler arası seyahat kısıtlamasından vakıf ve derneklerin çalışma saatine kadar merak edilen soruları yanıtlayan Bakanlık, tam kapanma kararına ilişkin önemli açıklamalarda da bulundu. İşte detaylar..

29 Nisan Perşembe gününden başlayarak 17 Mayıs Pazartesi sabahına kadar devam edecek olan tam kapanma uygulamasına ilişkin vatandaşların merak ettiği pek çok konu bulunuyordu. Bakanlığın genelgesine belirtile kuruluşlar hariç, bütün işyerlerinin faaliyetlerine ara vermesi kararlaştırıldı. Remi web sayfası üzeriden açıklama yayımlayan bakanlık tüm detayları aktardı..

İZİN BELGESİ ŞART

Bakanlık tarafından yayımlanan açıklamaya göre seyahat etmek isteyenlerin seyahat izin belgesi almasının şart olduğu açıklandı.

“Genelgemiz kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren her türlü vasıtayla yapılacak olan şehirler arası seyahatler, ancak zorunlu hallerin varlığı halinde seyahat izin kurullarından izin alınması şartına tabidir.

Bu doğrultuda; muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı olan (genel niteliği bulunmayan) sokağa çıkma kısıtlamalarına dair muafiyeti bulunan kişilerin yapacakları şehirler arası seyahatleri de izne tabidir”

YURT DIŞI SEYAHATLERE KISITLAMA YOK

Yurt dışı seyahatlerle ilgili herhangi bir kısıtlama/sınırlandırma bulunmamaktadır.

Bakanlığımızca yayımlanan 01.07.2020 tarih ve 10504 sayılı Genelgemizde de belirtildiği üzere yurt dışı bağlantılı (geliş veya gidiş) uçakla seyahat edecek olan yolcuların yurt içi aktarma uçuşları ile ikametleri ile bağlantılarını (geliş/gidiş dahil) sağlayacakları diğer ulaşım araçlarıyla (özel araç, otobüs, tren vb.) yapacakları seyahatlerde, yurt dışı uçuşlarını belgelemek kaydıyla seyahat izin belgeleri almalarına gerek bulunmamaktadır.

TAM KAPANMA ÖNCESİ ALINAN OTOBÜS BİLETLERİ

“Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak dönem içerisinde yapılacak her türlü şehirler arası seyahat izne tabi tutulacaktır. Bu nedenle sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasından sonraya denk gelen seyahatler için de zorunlu hallerin varlığının olup olmadığına bağlı olarak seyahat izni alınması gerekmektedir”

MERAK EDİLEN VE YANITLANAN TÜM DİĞER SORULARI İÇİN TIKLAYIN