Ekonomi

Kredi kartı kullananlara kötü haber geldi!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş, kredi kartı kullanıyor. Öyle ki, bazı vatandaşlar adına birden fazla kredi kartı bulunuyor. Pandemi döneminde ev ekonomisinin döndürülmesi adına en çok tercih eden araçlardan biri olan kredi kartı ile ilgili kötü haber geldi.

Bankalar tarafından yapılan açıklamada kredi kartı faiz oranları ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranları yükseltiliyor. Konuyla ilgili detaylar haberimizde

ORANLAR AÇIKLANDI

Merkez Bankası tarafından her ay için düzenli olarak belirlenen kredi kartı faiz ve gecikme ücretiyle kredili mevduat faiz oranında artışa gidildiği duyuruldu. Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiren bu gelişmede oranlar şu şekilde açıklandı:

KREDİ KARTI GECİKME FAİZ ORANI

Kredi kartı kullanan vatandaşlar, her ay belirledikleri günde hesap kesimleri gerçekleştiriliyor. Bu süreç sonrasında belirli tarihler arasında kart borcunun en azından asgari  miktarının ödenmesi gerekiyor. Borcun ödenmediği durumda devreye giren faiz oranı artırıldı. Kredi kartları için uygulanan faiz oranı 1,98’e gecikme faiz oranı ise 2,28’e çıkartıldı.

Bankalar aynı zamanda faiz artışını kredili mevduat hesaplarına da uygulayacak. Faiz oranı bu hesaplar için 1,98 olurken, gecikme ücreti yüzde 2,28 oranında uygulanacak.