Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Başlıyor!

Gelen bir son dakika haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Bakan Kurum, yaptığı açıklamasında İstanbul’un Üsküdar’da bulunan Kirazlıtepe Mahalleleri’nden sonra da 3 mahallede de kentsel dönüşümün başlayacağını ifade etti.

Bakan Kurum, açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Çamlıca’da düzenlenen bayrak töreninde Üsküdar’da bulunan dönüşüm için talimat verdiğini de belirtti. İşte detaylar..

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bakan Kurum, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, “Bu bölgelerde saha tespit çalışmaları ve fizibilite çalışmalarına Üsküdar Belediyesi ile beraber başlandı. Ferah ve Mehmet Akif Ersoy Mahallerinde yaklaşık 1.500 bağımsız birim ve 155 bin metrekare yapı stokunun dönüştürülmesi hedefleniyor. Küplüce Mahallesi’nde ise yaklaşık 3 bin bağımsız birim ve 300 bin metrekare mevcut yapı stokunun dönüşümü gerçekleştirilecek” dedi.

Bakan Kurum açıklamasının devamında bugüne kadar yapılan ve planlanan projeler ile birlikte Üsküdar’da toplanan 22 bin 155 bağımsız birimin dönüştürülmüş olduğunu ifade etti. Ancak hedeflerinin ülke genelinde her yıl 300 bin, 5 yıl içerisinde 1,5 milyon acil öncelikli konutu dönüştürmek olduğunu da belirtti.