GündemSağlık

BioNTech aşı randevuları iptal edildi! Sağlık Bakanlığı milyonarca kişiye mesaj gönderdi!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren açıklama dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılmıştı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada BioNTech aşılarının tedarikinde 2 aylık bir aşı kıtlığı yaşanacağını söylemesi üzerine aşı için alınan ikinci doz randevuları iptal edildi. Randevu alan milyonlarca kişiye SMS gönderildi. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamaları ve detaylar haberimizde..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını ile mücadelesi kapsamında yaptığı açıklamasında iki doz arasında 6 ve 8 hafta süre olması kararının verildiğini duyurdu. Dün video konferans yöntemi ile Bilim Kurulu toplantısı düzenleyen Bakan Koca, aşılarla ilgili önümüzdeki 2 ay süresi içerisinde sıkıntı yaşanabileceğini belirtti.

2 AY İÇİN GÜÇLEŞİYOR

Aşılar için “Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı  bolluğu yaşanması bekleniyor” ifadesini kullanan Bakan Koca, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Haziran ayı ile birlikte Biontech aşısının teslim alınan miktarının 30  milyon dozu geçeceğini bildirdi. Bakan Koca, “Bugün yaptığımız Bilim Kurulu  toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin Hocamızın da görüşünü alarak  Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak  uygulanmasına karar verilmiştir. Sinovac için ise zaman zaman sevkiyatta  yavaşlamalar yaşansa da artan kapasite ile birlikte elimize ulaşan doz miktarı da  artacak. Ayrıca diğer aşı üreticileri ile de anlaşma zemini ve erken teslimat  konularında görüşmeler devam etmektedir”

RANDEVULAR İPTAL EDİLDİ

Sağlık Bakanı Koca başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı sonrasında BioNTech aşısının iki doz uygulaması arasındaki süresini 6-8 hafta olması kararını duyuran Bakan Koca’nın açıklamasından sonra 2. doz için alınan BioNTech aşısının randevuları iptal edildi.

YENİ RANDEVU İÇİN SMS GÖNDERİLDİ

Bakanlığın açıklamasından sonra Sağlık Bakanlığı tarafından milyonlarca kişiye şu SMS gönderildi:

“Bilim Kurulumuz mevcut tecrübe ve kanıtlara dayanarak Covid-19 BionTech aşısının birinci doz ile ikinci doz arasındaki sürenin 6-8 haftaya uzatılmasının uygun olduğu yönünde karar almıştır. Bu itibarla yeni randevu planına göre randevunuzu yeniden planlayabilirsiniz”

Gönderilen bu mesaj sonrasında aşı için yeni tarihler belli oldu.