Genel

Vakaların patladığı ilde müftü, yasak olmasına rağmen 200 öğrenciye iftar yemeği verdi!

Vakaların patladığı ve tam kapanma alınmasına neden olan koronavirüs salgınında herkesi şoke eden bir olay yaşandı. Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, yurtlarda kalan ortalama 200 öğrenciye yasak olmasına rağmen iftar yemeği verdi. Görüntüler ise müftlüğün resmi web sayfası üzerinden paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı güncel koronavirüs haritasına göre yüz bin kişide görülen vaka sayısı Çorum’da 467,25 olarak açıklanmıştı. Durumun bu kadar ciddi olmasına rağmen, öğrencilere yasak olmasına rağmen iftar yemeği verilmesi herkesi şoke etti.

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Pandemi döneminde alınan tedbirler arasında toplu iftar yemeklerinin düzenlenmesi yasaklanmıştı. Ancak Çorum’da dün akşam 200 öğrenciye iftar yemeği verildi. Vakaların ciddi derecede artış gösterdiği dönemlerde yasağa rağmen bu olayın yaşanması tepkilere neden oldu.

200 KİŞİLİK YEMEK VERİLDİ

KYK Çorum İl Müdürlüğü’ne bağlı olan yurtlarda kalan 200 öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından iftar yemeği verildi. İftar yemeğine İl Müftüsü Muharrem Biçer ve Müftü Yardımları ile Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü de katıldı.

KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Mütfü Biçer, iftara katılan öğrencilere, maneviyatı güçlü bir genç olmanın öneminden bahsedilerek, 22 Mayıs’ta yapılacak olan Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmaya katılınması konusunda teşvikte bulundu. Öğrencilere aynı zamanda Hadislerle O’nu Anlamak isimli kitap hediye edildi.