EkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milyonlarca kişiye bayram müjdesi!

Gelen bir son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiye bayram müjdesi verdi. Erdoğan, yaptığı açıklamasında, memur maaşlarını 10 Mayıs tarihinden itibaren vereceklerini duyurarak, esnafa sağlanan kira ve gelir desteğinin yardımının süresini 1 ay daha uzatıldığını müjdeledi. İşte detaylar..

Konuyla ilgili milyonlarca kişiyi sevindiren açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan açıklamasında aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelere kişi başı verilen 1.000 TL’lik yardımın 1.100 TL’ye çıkartılarak yeniden başlatıldığını da duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı’nda konuştu. İşte Erdoğan’ın açıklamaları..

EDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Erdoğan, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Memurlarımıza ve esnaflarımıza vereceğimiz müjdeler var. Emeklilerimize 2018 yılında başlattığımız bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını 1000 liradan 1100 liraya yükseltme kararı almıştık. Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz. Esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteğiyle 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini 1 ay daha uzatıyoruz. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin süresini 1 Temmuz tarihine kadar erteliyoruz”

183 MİLYON TL KAYNAK GÖNDERİLDİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, ihtiyaç sahibi ailelere destek olunması için 183 milyon TL daha ilave kaynak gönderildiğini şu şekilde ifade etti:

“Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da yine ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderdik. Tüm bu müjdelerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Böylece esnaflarımıza iş dünyamıza şu sıkıntılı dönemde yeni bir nefes alma imkanı sağladığımıza inanıyorum”