Ekonomi

Bakan Muş son dakika duyurdu! Yiyecek ve içecek sektörü için destek süresi uzatıldı!

Gelen bir son dakika haberine göre Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Bakan Muş, yapmış olduğu açıklamasında ciro kaybı desteklerinden yararlanma şartlarını taşıyan işletmelerin 31 Mayıs 23.59’a kadar E-Devlet üzerinden işlem yapılabileceğini duyurdu.

Konuyla ilgili heyecanlandıran açıklama Bakan Muş tarafından yapıldı. Muş, yapmış olduğu açıklamasında başvuru sürelerinin pandemi sebebi ile uzatıldığını duyurdu.

31 MAYIS’A KADAR E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILABİLECEK

Ciro kaybı desteğinin uzatıldığını duyuran Bakan Muş, şu sözleri duyurdu:

“Ciro kaybı desteklerinden yararlanma şartlarını taşıyan işletmelerimiz 31 Mayıs saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Yiyecek-içecek sektöründeki işletmelere yönelik ciro kaybı desteklerinde başvuru süresini, işletmelerimizin hak kaybına uğramaması için uzattık.

Desteklerden yararlanma şartlarını taşıyan fakat çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan işletmelerimiz,3 1 Mayıs 2021 tarihi saat 23.59’a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Hayırlı olsun..”

DESTEK NE KADAR VERİLECEK?

Destek ile ilgili haberin duyurulmasından sonra ciro kaybı desteğinin ne kadar olduğu merak konusu oldu. Söz konusu işletmelere 2 bin TL’den az ve 40 bin TL’den fazla olmamak üzere cirosunu azalan tutarının yüzde 3’ü ciro kaybı desteği verilecek.