Ekonomi

Bakan Yanık duyurdu! 2 milyon aileye 1100 TL yardım verilecek!

Gelen bir son dakika haberine göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tam kapanma döneminde 2 milyondan fazla aileye tam kapanma desteği verileceğini duyurdu. 1100 TL pandemi yardımı kapsamında bakanın açıklamaları ve detaylar haberimizde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Tam kapanma döneminde ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacı ile hane başına 1100 TL yardım verilecek. Bu durumda, ” Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı” adı altında yeni bir yardım programı başlayacak.

2 MİLYONDAN FAZLA HANEYE VERİLECEK

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından salgın sebebiyle ihtiyaç sahibi olan hanelere başvuru olmadan yapılacağını belirten Yanık, “Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV’lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi gerçekleştireceğiz” dedi.

183 MİLYON LİRA İLAVE KAYNAK AKTARILACAK

Son durumu aktaran Bakan Yanık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) ek olarak ilave 13 milyon TL kaynak aktarılacağını belirtti.

Bakan açıklamasının devamında ödemelerin daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi olan kişilerin direkt banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi olmayanlara ise PTT kart ile ödeme yapılacağını söyledi.

Hiçbiri olmayan vatandaşlara ise Ramazan Bayramı’na kadar ödemeler konutlara götürülerek yapılacak.

7 Yorum

  1. Pandemiye başvurdum geçen yıldan beri çıkmadı ihtiyacimda var

  2. Yardıma ihtiyacim var ücretsiz izindeyim hiç bir para yardımı alamıyorum eşimden ayrı kızım la yaşıyorum ailemin durumu iyi değil yardim edin

  3. Ben 2020 nin dördüncü ayinda pandemiye başvurdum halen incelemede diyor 2ciyi alanlar oldu bizimkisi halen incelemede söyliyeceğim bukadar.

    1. aynen bizimki de öyle geçen seneden beri incelemede insanlar da üçüncüyü alıyorlar

      1. Benimkide geçen seneden hala süreç devam ediyo diyo alabilirmiyiz bu defa bilmiyorum

  4. Geçen sene bende başvurdum hala süreç devam ediyor diyo bu seferki den yararlanabilirmiyiz bilmiyorum