Genel

İzmir’de bir esnaf daha geçim sıkıntısı sebebiyle intihar etti!

Pandemi ekonomik olarak her geçen gün daha da zorlayıcı bir hale geliyor. Gelen son bilgiye göre İzmir’de işyerinin kirası ve banka borçlarını ödeyemediği için bunalıma girdiği öğrenilen 10 yıllık kahvehane esnafı Erdal Şenözpek intihar etti.

Salgın kapsamında getirilen yasaklar yüzünden kapalı olan kahvehanesinde intihar eden ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen 50 yaşındaki Şenözpak’ın borçları ve işyeri kirası sebebiyle bunalıma girdiği öğrenildi.

Kimsenin olmadığı sırada kahvehanede tek başınayken, kalbine ateş eden Şenözpak, olay yerinde hayatını kaybetti.

14 AYDA VERİLEN DESTEK 5 BİN TL

İzmir Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, olay yerine giderek, isyan etti. Geçtiğimiz günlerde de 59 yaşındaki Nuri Çengelğlu’nun da ekonomik sıkıntılar sebebi ile intihar ettiğini hatırlatan Kırdı, 14 aydır işyerleri kapalı olan oyun salonu ve kahvehane işletmecilerin bunalıma girdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“14 ayda yapılan destek sadece 5 bin lira. Arkadaşlarımız bu para ile taksidini mi, iş yeri kirasını mı ödeyecek, evini mi geçindirecek, sigorta vergisini mi verecek ne yapacak? Esnafımız bunalıma gidi. Madem tamamen kapattınız en azından bir asgari ücret verseydiniz o insanlar geçimlerini sağlardı”