GündemSağlık

Ülkemizde de görülmeye başlanan Hindistan mutasyonu ile ilgili korkutan açıklama!

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamasında ülkemizde ilk defa Hindistan mutasyonunun görüldüğünü duyurmuştu. İstanbul’da şu an için 5 kişide görülen Hindistan mutasyonuna ilişkin Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. D.r Muhammed Emin Akkoyunlu tarafından açıklama geldi.

Akkoyunlu, yapmış olduğu açıklamasında, Hindistan mutasyonunun kaçış proteinleri üreterek hem aşıyı hem de hastalığı geçirmiş kişilerin bağışıklığını etkisizleştirebileceğinden tedirgin olduklarını ifade etti.

HİNDİSTAN VARYATINDAKİ TEHLİKE

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, yaptığı açıklamasında “Hindistan varyantının, kaçış proteinleri üreterek hem aşıyı hem hastalığı geçirmiş kişilerin bağışıklığını etkisizleştirebileceğinden şüpheleniyoruz” ifadesini kullandı.

MİLYONLARCA MUTASYON VAR

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, sözlerine “Varyantlar ve mutasyonlar virüsün hatalı üretimleri olduğu için aynı zamanda virüsün zararına da olan şeylerdir. İlk varyant, koronavirüsün ilk çıktığı zamanlarda Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıktı. Şu an dünyada G varyantı hakim. İlk başta 6-7 varyant vardı. Şimdi ise ucu açık, milyonlarca mutasyon var” şeklinde devam etti.

BULAŞTIRMA VE ÖLDÜRÜCÜLÜK ARTABİLİR

Bulaşın, yüzde 100 artması, öldürücülüğün yüzde 100 artmasından daha tehlikeli olabileceğini belirten uzman isim, “Bulaşın artmasından daha fazla korkuyoruz. İngiltere, Brezilya ve Kaliforniya varyantlarında öldürücülüğün çok fazla arttığını düşünmüyoruz. İki üç varyantı birlikte taşıyan Hindistan varyantı gibi yeni varyantlar ile birlikte durum da değişebilir. Hem bulaştırma hem de öldürücülük artabilir” dedi.