Genel

Bir ilde daha yasaklandı! Tam kapanmada zincir marketlerde o ürünlerin satışı yasaklandı!

Ülkemizde 29 Nisan Perşembe günü başlayan tam kapanma uygulaması ile birlikte, bazı illerden peş peşe yeni kararlar gelmeye başladı. Gelen bir son dakika haberine göre Eskişehir’de market ve süpermarketlerde temizlik ve gıda dışındaki ürünlerin satışına kısıtlama getirildiği duyuruldu.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre inşaat malzemesi, çanta, tekstil, ayakkabı, beyaz eşya ve mobilya gibi ürünlerin satışına tam kapanma döneminde kısıtlama getirildiği duyuruldu.

VALİLİĞİ AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklama yapıldı. Vali Erol Ayyıldız başkanlığında yapılan toplantı sonrasında market ve süper marketlerde temizlik ve gıda dışındaki ürünlerin satışının yasaklandığı şu şekilde duyuruldu:

“İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 27.04.2021 tarih ve 23 nolu kararı ile sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde çalışmalarına izin verilen market ve süpermarketlerin satış yaptığı ürünler arasında bulunan inşaat malzemesi, tekstil, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye, otomotiv, züccaciye, hırdavat ve giyeceklerin satışına izin verilmemesine, bu marketlerin müşterilerin bu ürünlerin satıldığı reyonlara ulaşmasını engelleyici fiziki tedbirleri almalarına karar verildi”

3 İLDEN DAHA YASAK KARARI GELMİŞTİ

Hafta içi 3 ilden daha bu konu hakkında yasak kararları peş peşe açıklanmıştı. Kocaeli, Kütahya ve Ardahan’dan sonra Eskişehir’de de yasak kararı açıklandı.