Ekonomi

Balon balığı avlayanlara para verilecek! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı!

Gelen bir son dakika haberine göre Akdeniz ve Ege Bölgesinde son dönemlerde bolca görülen ve istilacı bir tür olarak adlandırılan balon balığını avlayanlar için ücret ödemesi yapılacağı duyuruldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Lagocephalus Sceleratus türünden 500 bine adar avlayanlara 5 TL, diğer türleri avlayanlara ise 5 milyon adete kadar 0,50 TL’ye kadar ödeme yapılacak. Ödemeler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleme bütçelerinden karşılanacak. Detaylar haberimizde..

EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Avlanan balıklar ile balon balıklarının varlığının azaltılması hedeflenirken, balıkların ekonomiye kazandırılması amaçlanacak. Ödemeler bakanlığı 2021, 2022 ve 2023 yılı tarımsal destekleme bütçelerinden yapılacak.

KİMLER AVCILIK YAPABİLECEK?

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre balon balıklarının avlanmasını ruhsat tezkeresine sahip olan balıkçı gemisi ile su ürünleri avcılık faaliyetleri yapan ballıkçılar tarafından yapılabilecek.

ÖDEMELER ZİRAAT BANKASI’NDAN YAPILACAK

Avcılık yaparak, para kazanmaya hak kazanan kişilerin ödemeleri Ziraat Bankası üzerinden yapılacak. Ödemeler kamu kaynağından olduğu için hak sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz, icra, temlik ve benzeri işlemler yapılmayacak.