Genel

A101 ve BİM ile ilgili flaş karar! 7 Mayıs’tan itibaren..

Gelen bir son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı dün gece saatlerinde 81 il valiliğine market konulu bir genelge gönderdi. Gönderilen genelge kapsamında 7 Mayıs tarihinden itibaren BİM ve A101 gibi çeşitli zincir marketlerde alkollü işçi satışının dışında elektronik ürün, kırtasiye, giyim, oyuncak, mobilya ve benzeri çeşitli aktüel ürünlerin satışı yasaklandı.

Yapılan açıklamada market ve bakkalların tam kapanma süreci içerisinde sadece temel ihtiyaç ürünlerinin satılacağı belirtildi. Bunun üzerine vatandaşlar BİM ve A101 aktüel ürünlerinin satışının yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı.

81 İLE GENELGE

Bakanlık 81 ile göndermiş olduğu genelge ile zorunlu temel ihtiyaç malzemeleri dışında herhangi bir ürünün satışını yasaklandı. Temel gıda ve temizlik ürünlerinin dışında sadece hayvan yemi ve mamaları, kozmetik ürünleri (Parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

A101 AKTÜ+EL ÜRÜNLER

Yayımlanan karar sonrasında A101 aktüel ürünlerinin bu hafta 4 Mayıs Salı günü satılacağı ifade edildi.

BİM AKTÜEL ÜRÜNLER

BİM ise resmi web sayfasında getirdiği akteül ürünlerin büyük bir kısmını temizlik malzemeleri ve gıda malzemelerinin oluşturduğu görüldü.