Ekonomi

1.100 TL pandemi desteği ile ilgili son dakika gelişmesi! Başladı!

Nakit para desteği ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Yüz binlerce vatandaşın yararlanabileceği bu ödemelerle ilgili Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklama geldi. Bakan tarafından yapılan açıklamada 1.100 TL tutarındaki yardımın ihtiyaç sahiplerine konutlarında teslim edilmeye başlandığı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, Bakan Yanık “Ramazan Bayramı’na kadar Vefa Sosyal Destek Gruplarımız 820 bini aşkın ihtiyaç sahibi haneye destek ödemelerini konutlarında ulaştıracak. Böylece Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında toplamda 2 milyonun üzerinde haneye destek vermiş olacağız” ifadesini kullandı.

Bakan açıklamasının devamında hiçbir aileyi bu süreç içerisinde yalnız bırakmama gayreti içerisinde olduklarını belirterek, yardımların hızlı ve etkin bir şekilde teslim edilmekte olduğunun altını çizdi.

Tam Kapanma Sosyal Yardım programı ödemeleri salgın sebebiyle ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere yönelik olarak herhangi bir başvuruya gerek kalmadan yapıldığı ifade edildi. Yardım Programı hak sahipliği durumu E-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “sosyal Yardım Sorgula” başlığı kısmından kontrol ediliyor.

2 Yorum

  1. Benim pandemi sürecim bir sene oldu devam ediyor hala sonuç yok lütfen acil cevap

  2. Sayılın Derya hanım bende sosyal yardım baş vurdum ama 1 yıldır vermediler bizde ihtiyaçımız olmasa baş vurmayız benim kreti di borcum var kreti kartlar var ama bana sosyal yardım olan para yok dediler…..