Ekonomi

Bakan Elvan duyurdu! Borcu olanları yakından ilgilendiren karar! Ertelendi!

Gelen bir son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan tarafından yapılan açıklamada Tarım Kredi, esnaf kredi ile vergi ve prim borcunun ertelendiğini duyurdu. Borcu olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren kararın detayları ve Bakanın açıklamaları haberimizde

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, salgında mücadele kapsamında firmalara verilen kredi miktarı ve ödemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu süreç içerisinde firmalara toplam da 315 milyar liralık kredi verildiğinin altını çizdi.

Bakan, açıklamasının devamında salgın sürecinde 206 milyar liralık Tarım Kredi, esnaf krediile vergi ve prim borcunun ertelendiğini duyurarak, bu tutarın yıl sonunda 219miltyar liraya ulaşacağını da duyurdu.

Yaptığı açıklamasında, “Koronavirüs sürecinde bugüne kadar kredi programları kapsamında firmalara 315 milyar liralık kredi verildi” diyen Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TARIM KREDİ, ESNAF KREDİ İLE VERGİ VE PRİM BORCU ERTELENDİ”

“Koronavirüs sürecinde 206 milyar liralık Tarım Kredi, esnaf kredi ile vergi ve prim borcu ertelendi. Bu tutar yıl sonunda 219 milyar lira olacak”