Bilim, Teknoloji

WhatsApp kullanıcıları dikkat! 15 Mayıs ve sonrası için yeni karar açıklandı!

WhatsApp yeni yılın girmesi ile birlikte, kullanıcılarına sunduğu Gizlilik Sözleşmesi ile zor dönemler geçiriyor. Sözleşmeyi  kabul etmeyen kullanıcıların, uygulamayı kullanmayacağını belirten WhatsApp’ın bu kararından sonra milyonlarca kullanıcı WhatsApp’ı bırakarak, çeşitli uygulamaya geçiş yaptı.

Kullanıcılarının bu kararından sonra kan kaybeden WhatsApp, son olarak geçtiğimiz günlerde sürenin 15 Mayıs tarihine kadar uzatılacağı ve bu sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesaplarının 2 ay sonra silineceğini ifade etmişti.

Gelen bilgiye göre Hindistan merkezli, Press Trust OF İndia tarafından yapılan açıklamada WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi kararından vazgeçtiğini öne sürdü. Buna göre 15 Mayıs tarihinde ve sonrasında hiçbir hesap silinmeyecek.

BİRÇOK ÜLKEDE KAMPANYA BAŞLAMIŞTI

WhatsApp’ın sözleşme dayatmasından sonra Türkiye’nin de aralarında olduğu pek çok ülke WhatsApp’ı siliyorum kampanyası başlatmış, dünyanın çeşitli ülkelerinde WhatsApp yerine farklı mesajlaşma uygulamaları kullanılmaya başlanmıştı. WhatsApp, çıkardığı yeni sözleşmesi Facebook ile kullanıcı verilerinin paylaşılmasını kapsıyor. Bu süreç içerisinde sözleşmenin kuralları ihlal ettiği ve kullanıcıların bu sözleşmeyi kabul etmek istemedikleri ifade ediliyor.

WhatsApp tarafından yapılan açıklamada kullanıcıların gizliliğinin korunacağı ve herhangi bir gizlilik ihlali olmayacağı ifade ediliyor.

Sonuç olarak WhatsApp, son tarihi 15 Mayıs olan Gizlilik Sözleşmesi uygulamasından vazgeçti. Kullanıcıların zor durumda kalmaması adına hiçbir hesabın silinmeyeceği gibi, 14 Mayıs’ta uygulama nasıl kullanılıyorsa, 15 Mayıs ve sonrasındaki tarihlerde de uygulamanın aynı şekilde kullanılacağı ifade edildi.