Genel

İçişleri Bakanlığı duyurdu! Ped satışları yasak mı?

Tam kapanma dönemi içerisinde marketlere bazı ürünlerin satışına yasak getirildi. Bazı marketlerde ped satışlarının yasak olduğuna dair gelen görüntüler, sosyal medyada kısa süre içerisinde ped satışları yasak mı? sorusu gündem oldu. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama geldi.

Vaka sayılarının bir dönem rekor kırdığı ülkemizde, vaka sayılarını azaltmak adına tam kapanma uygulamasına giriş yapıldı. Bu süreçte Bakanlık tarafından 81 İl Valiliğine market konulu genelge gönderildi. Bu genelgeye göre temel ihtiyaç ürünlerinin dışında bazı ürünlerinin satışının yasaklandığı açıklandı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Tam kapanmanın başlaması ile birlikte ihtiyaç dışı ürünler bir süreliğine yasaklandı. Bu konu ile ilgili de marketlerden ürünlerin önüne şerit çekilmiş görüntüler geldi. Sosyal medyadaki görüntülere ilişkin bakanlık tarafından açıklama geldi.

Konuşmamız Gerek Platformu Başkanı İlayda Eskitaşçıoğlu tarafından yapılan açıklamada, “Genelge metninin hiçbir yerinde menstürel ürünler geçmediği için dev bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Hijyenik ped, tampon gibi ürünler lüks kozmetik ürünü değil, temel ihtiyaçtır. Satış yasağının uygulanmaması gerekir” ifadesi kullanıldı.

“ÖYLE BİR YASAK YOK”

İçişleri Bakanlığı yetkilileri de pedlerin hijyenik madde kategorisine girdiğini belirterek, “Öyle bir yasak yok” değerlendirmesinde bulundu.