Dünya

İsrail Gazze’ye saldırmaya devam ediyor! En az 29 kişi öldü! 9’u çocuk..

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya İsrail polislerinin yaptığı müdahale  ile başlayan gerginlik zaman içerisinde savaşa dönüştü. İsrail düzenlediği roketli saldırılarla Gazze’de bulunan tüm sivilleri hedef aldı. Yapılan hain saldırılarda en az 29 kişinin öldüğü ve aralarında çocukların da olduğu ifade ediliyor.

İsrail polisinin işgali altında olan Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere müdahalesi ile başlayan gerginlik savaşa doğru evirildi. Hamas’ın roketli saldırılar ile karşılık verdiği İsrail bu sefer savaş uçaklarını devreye soktu.

Dün gece Gazze’ye düzenlemiş olduğu roketli saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 24’e yükseldi. Gelen bilgiye göre hayatını kaybedenlerin9’u çocuk. Konuyla ilgili Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şehit olan 9 çocuktan bir tanesinin 10 yaşında bir kız çocuğu olduğu ve kalanlarının da farklı yaşlarda erkek çocukları olduğu ifade edildi.

SAAT 18.00’E KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ

Hamas, İsrail’in güvenlik güçlerini yerel saat ile saat 18.00’e kadar geri çekilmesi, çekilmemesi durumunda saldırıya geçeceklerini bildirmişti. Aynı zamanda saat 18.00’e kadar Kudüs’te meydana gelen çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin 18.00’e kadar serbest bırakılması konusunda da çağrıda bulunmuştu. Bu açıklamadan sonra İsrail ordusu alarm haline geçerken, Gazze’de halka anonslarla sığınak açıldığı duyuruldu.

Verilen sürenin dolmasından sonra İsrail’in bazı bölgelerinde siren sesleri duyulmaya başlandı. İsrail ordusu, tarafından yapılan açıklamada İsrail’in güneyine çok sayıda roket gönderildiğini ifade etti.

İsrail ordusu, düzenlenen roket saldırısı sonrasında Gazze’ye hava saldırısı düzenleme başladı. Filistin Sağlık Bakanlığı kent genelinde ölü sayısının artmaya devam ettiğini ifade ederken, şu ana kadar 9’u çocuk 24 kişinin hayatını kaybettiğini ve 103 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İSRAİL GENİŞ ÇAPLI HAVA SALDIRISI DÜZENLEMEYE HAZIRLANIYOR

Yerel bir gazetede yer alan habere göre düzenlenen Güvenlik Kabinesi toplantısı sonrasında, Gazze’den atılan roketler sebebi ile bölgeye geniş çaplı bir hava harekatı düzenlenmesinin kabul edildiğini, kara operasyonuna ise onay verilmediği ifade edildi.